Soubor lidových staveb Vysočina nabízí svým návštěvníkům dvě novinky

Home » Archiv aktualit » Soubor lidových staveb Vysočina nabízí svým návštěvníkům dvě novinky

Datum vydání: 4. 6. 2010

První z nich se týká opětovného otevření vodního kovacího hamru ve Svobodných Hamrech. Vodní kovací hamr zájemcům nabízí ukázku interiéru původního zařízení sloužícího k výrobě předmětů ze železa, především zemědělského nářadí a nástrojů. Dílně dominuje velké kladivo poháněné vodou, kovadlina a výheň.

Na objekt hamru je napojena mlýnice se zařízením sloužícím výrobě krup a jáhel. Návštěvníkům je hamr přístupný opět po třech letech vždy v pátek od 13 do 17 hodin, v sobotu, neděli a státem uznané svátky od 9 do 17 hodin s polední přestávkou v době od 12 do 13 hodin.

Od soboty prvního května je možné navštívit také výstavu dětských prací výtvarného oboru Základní umělecké školy v Hlinsku. Výstava využívá všech prostorů a zákoutí domku č. p. 362 v památkové rezervaci Betlém v Hlinsku. Děti pro svá dílka čerpaly inspiraci z různých historických výtvarných slohů, přírody, ale i každodenního života, který je obklopuje. Příchozí jistě ohromí bohatství jejich fantazie a zvládnuté techniky. Výstava je otevřena denně s výjimkou pondělí od 8 do 12 a od 13 do 16 hodin a potrvá do 13. června.

Objekty

Soubor lidových staveb Vysočina nabízí svým návštěvníkům dvě novinky Soubor lidových staveb Vysočina nabízí svým návštěvníkům dvě novinky Soubor lidových staveb Vysočina nabízí svým návštěvníkům dvě novinky