Předprodej abonentek od příště již částečně elektronicky

Home » Archiv aktualit » Předprodej abonentek od příště již částečně elektronicky

Datum vydání: 15. 1. 2013

Vážení přátelé divadla, 10. prosince v podvečer se ve foyer Multifunkčního centra strhla doslova mela o divadelní předplatné pro blížící se jarní cyklus sezony 2013. Na jednu stranu nás tak velký zájem těší, na druhou stranu víme, že není právě příjemné, pokud mnozí musí stát dlouhé fronty již třeba 3 hodiny před začátkem předprodeje. Nastavit celý systém předprodeje tak, aby byli všichni spokojeni, jednoduše není možné, přesto se pokusíme situaci alespoň trochu zjednodušit a některé, nejčastěji kladené dotazy a výtky vysvětlit.

1. Dopředu zarezervované vstupenky – po předprodeji minulých abonentek nám zbylo zhruba 40 míst k volnému prodeji. Z hlediska diváka, který nechce navštívit všech 5 představení, ale vybere si pouze některá z nich, je to sice výhodné, na druhou stranu pro nás je z ekonomického hlediska daleko větší jistotou, pokud se nám podaří prodat co nejvíce abonentek. Jejich cena je totiž nastavena jednoduchým způsobem. Sečtou se ceny všech 5 představení a vydělí maximálním počtem sedadel v sále. Pokud se chceme dostat na co nejnižší cenu 1 abonentky, musíme se snažit prodat jich co nejvíce, ne-li vyprodat celý sál.

Ještě před zahájením předprodeje MKK kontaktovaly 2 instituce, které chtěly odebrat cca 40 abonentek na fakturu – tedy počet, který nám v předchozím cyklu zbyl. Proto jim byla umožněna výjimka a byla zarezervována sedadla v10. a11. řadě. Několik dalších institucí jsme již následně s podobnými žádostmi museli odmítnout, aby místa mohla jít do volného prodeje. Takže skutečně – dvě řady byly opravdu zarezervovány.

2. On line předprodej – dlouho jsme přemýšleli, jak přesunout předprodej na internet, a přitom ponechat možnost zakoupit si abonentku i těm, kteří z jakýchkoli důvodů přístup k internetu nemají nebo s ním jednoduše nepracují. Vcelku přijatelný návrh vzešel od vás, návštěvníků našich představení. Celkový počet divadelních sedadel bude rozdělen na polovinu – jedna polovina  půjde do předprodeje přes on-line rezervační systém, druhá polovina se bude prodávat tak, jak jsme byli doposud zvyklí. On-line předprodej bude zahájen o týden dříve než klasický. Zarezervované vstupenky bude nutné vyzvednout si nejpozději právě do 1 týdne. Pokud se tak nestane, rezervace propadnou a tato místa bude možné zakoupit při zahájení klasického předprodeje.

Ještě vysvětlení k rozdělení sálu. Aby nedošlo ke zvýhodnění některého typu předprodeje, rozhodli jsme se to udělat následovně – liché řady on-line předprodej; sudé řady  předprodej klasický.

3. Maximální počet abonentek – Při takto nastaveném systému omezíme maximální počet abonentek. Každý zájemce si bude moci zakoupit nebo zarezervovat maximálně 5 abonentek.

Vážení divadelní diváci, věříme, že i přes emoce, které vládly při prosincovém předprodeji, nám zachováte svou přízeň a budeme se s vámi dále scházet při dalších přestaveních.

Petr Sedlák, MKK Hlinečan

Objekty