Prodej jarního abonmá na rok 2014

Home » Archiv aktualit » Prodej jarního abonmá na rok 2014

Datum vydání: 3. 12. 2013

Jarní abonmá na příští sezonu nabídne jako vždy 5 divadel, v nichž se setkáte s napětím, romantikou, nenávistí, láskou, dobrodružstvím, humorem. Prostě se vším, co nabízí prkna znamenající svět.

V únoru se můžete s Lindou Rybovou a Hynkem Čermákem vydat na plavbu lodí jménem Africká královna. Těžko by se hledal nesourodější pár. On, ostřílený lodník, který už prožil na své lodi Africká královna kdeco, a jediné, po čem touž,í je v klidu a v závětří užívat života. Ona v závětří prožila celý svůj dosavadní život. Spořádaná dcera ze slušné farářské rodiny netouží po ničem jiném než po dobrodružství a odvážných činech, samozřejmě v rámci spořádané středostavovské morálky. Tito dva se souhrou náhod ocitnou spolu na jedné lodi, a to doslova, navíc v obklíčení nepřítele.

Překážejí si, lezou si na nervy, mají naprosto rozdílný názor na alkohol, zpěv náboženských písní, na to, jak se postavit německé hrozbě, i na to, co je nebo není vlasteneckou povinností. Přesto spolu nakonec dokážou projet nebezpečnými peřejemi, přežít nepřátelskou palbu, zrádné mělčiny, ztroskotání i útoky komárů a původní vzájemnou nevraživost proměnit ve velikou lásku.

Březen pak přinese podívanou v podání Divadla Antonína Dvořáka Příbram v hlavních rolích s Helenou Lapčíkovou a Michalem Dlouhým. Kdo by neznal román Warrena Adlera, podle něhož Danny De Vito natočil slavný film Válka Roseových? Barbara a Jonathan Roseovi, dokonalí manželé, kteří jsou se svými dětmi ve svém dokonalém domě dokonale šťastni. Zdánlivě. Najednou jeden z nich zjistí, že by bylo krásné být sám a chce se rozvést… Za pomoci právníků se tak rozjíždí mašinérie rozvodového řízení, kdy však ani jeden z manželů nechce přijít o krásný dům. Vzájemně si likvidují osobní věci, zabíjejí domácí zvířata, připravují ty nejdrsnější naschvály, neustoupí ani o píď. Drama, a přesto komedie, i když zatraceně mrazivá! Její předlohou je americký román slavného Warrena Adlera. Podle něj také Danny DeVito natočil neméně slavný stejnojmenný film, v hlavních rolích s Kathleen Turner a Michaelem Douglasem.

V dubnu se vrátíme do Francie druhé poloviny devatenáctého století. Ve hře s tajemným názvem Úplné zatmění Městského divadla Mladá Boleslav se setkáme s Matoušem Rumlem a Petrem Mikeskou v rolích dvou prokletých básníků a buřičů - Arthura Rimbauda a Paula Verlaina, které jejich průlet životem dohnal do situace, kdy nemohli být spolu, ale ani bez sebe. Osudy vám zachutnají jako opojné francouzské víno. Představení se s divákem příliš nemazlí. Nejniternější kousky života těchto dvou bouřliváků jsou zde vykresleny takřka do detailů, ať již se jedná o vztah k ženám, alkoholu, k vzájemnému homosexuálnímu partnerství či Verlainově paralýze jako důsledku nezřízeného požívání absintu. 

Květen nás přenese do roku 1327 na nejmenované opatství. Soubor Východočeského divadla Pardubice se rozhodl zpracovat téma proslulé středověké detektivky s názvem Jméno růže o sérii záhadných úmrtí několika mnichů v nejmenovaném italském klášteře. Klášter je výjimečný tím, že ukrývá přísně střeženou knihovnu obsahující veškeré vědění tehdejšího křesťanského světa. Co se v ní všechno může ukrývat? Že by mohla ona úmrtí s tímto trezorem vzdělanosti souviset? Po všech souvislostech a možných důvodech tragických událostí pátrá františkánský mnich Vilém z Baskervillu, který se nezalekne žádné překážky, aby se dostal až k cíli…

Jarní cyklus zakončíme v červnu westernem z Bohnic s takovými pistolnickými esy, jakými byli Butch Cassidy a Sundance Kid. První western pro ženy.

První příběh z Divokého Západu o Butchi Cassidym a Sundance Kidovi napsali Robert LeRoy Parker a Harry Alonzo Longabaugh. Napsali ho tím, že se narodili, že spolu kradli, a že spolu zemřeli – Butch Casidy a Sundance Kid.

Druhý příběh byl už o legendě, která se z nich stala – ve slavném filmu hráli Robert Redford a Paul Newman.

Zpracování stejného příběhu, které se odehraje v Multifunkčním centru je z dneška, z doby, kdy by chlapi chtěli být chlapy, kdy by potřebovali, aby jim alespoň jednou za čas „visely kolty proklatě nízko u pasu“, aby si to mohli s grázlem jednoduše vyřídit – bohužel však dnešním chlapům toho visí od pasu čím dál míň... V hlavních rolích uvidíte Tomáše Matonohu, Josefa Poláška a Barboru Polákovou.

Věříme, že i letos vás nabídka divadelních představení osloví a budeme se spolu dál pravidelně jednou za měsíc setkávat v příjemném prostředí Multifunkčního centra. Určitě nepromarněte možnost udělat divadelním předplatným radost svým jako příjemným vánočním dárkem.

MKK Hlinečan

Objekty