Předprodej divadelních abonentek pro jaro 2015 začíná 4. prosince

Home » Archiv aktualit » Předprodej divadelních abonentek pro jaro 2015 začíná 4. prosince

Datum vydání: 3. 12. 2014

Abychom neporušili tradici, která se v Hlinsku již dobře zaběhla, i letos jsme na počátek prosince připravili předprodej Divadelního předplatného pro jarní období 2015. I tentokrát jsme vybrali 5 divadelních představení, která, jak doufáme, se vám budou líbit a každý měsíc vás pobaví.

Jaké tituly na vás čekají:

Miláček – Městské divadlo Kladno

Divadelní adaptace slavného a provokativního románu Guy de Maupassanta.

Georges Duroy nemá peníze, vzdělání ani budoucnost. Ode dna ho dělí už jen pár franků. Šťastná náhoda, nebo-li setkání s přítelem Forestierem, je pro něj ovšem vstupenkou do vyšších pater společnosti. Georges má totiž velkou slabost pro ženy – nebo ony pro něj? Kouzlo osobnosti a neuvěřitelně pohledná tvář mu otevírají první dveře a z naivního mladíka se stává přispěvatel prestižních novin. S novým postem končí svět kupované lásky v přítmí laciného podnájmu i začíná spanilá jízda po ložnicích horních deseti tisíc, která je pro našeho hrdinu cestou k celé sklizni trofejí.

Prachy!!!  - Divadlo Palace Praha

Brilantní fraška z pera mistrů komedie Raye Cooneyho.

Jean připravuje večeři na oslavu narozenin svého manžela, mírného účetního Henryho. Každou chvíli mají přijít hosté, ale oslavenec má zpoždění. Když konečně přijde, Jean ho nepoznává - Henry chce okamžitě emigrovat do Barcelony! Má k tomu ovšem pádný důvod: v metru omylem sebral cizí kufřík nacpaný bankovkami v hodnotě tři čtvrtě milionu liber. Ponechat si evidentně špinavé peníze je však těžší než k nim přijít. Jakmile se na scéně objeví dva policisté, přátelé Vic a Betty a drzý taxikář Bill, rozpoutá se zběsilá hra na kočku a myš plná nečekaných zvratů, v níž se oba manželské páry snaží pomocí falešných identit za každou cenu peníze udržet.

Obsazení: Vanda Hybnerová, Ondřej Vetchý, Richard Trsťan,  Michal Novotný, Jiří Štrébl, Nela Boudová, Pavel Kikinčuk, Zdeněk Košata.

Saturnin – Divadlo Antonína Dvořáka Příbram

Příběhy sluhy Saturnina, jeho pána Jiřího, dědečka, doktora Vlacha, slečny Barbory, tety Kateřiny a Milouše vrací diváky do dob plných nostalgie a úsměvného nadhledu, kdy gentlemani oblečení do tenisových obleků řešili své problémy ve sněhobílých rukavicích…

Obsazení: Martin Písařík, Anna Fixová, Vladimír Senič, Jaroslav Someš,  Pavel Nový, Kateřina Fixová, Vojtěch Záveský, Vladimír Mrva, Petr Florián, Jiří Vojta, Ivana Krmítková.

Cyrano z Bergeracu – Městské divadlo Mladá Boleslav

Romantický příběh opravdové lásky, silného přátelství a velkého nosu, který velkého ducha značí.

Kdo by neznal romantický příběh o velké nenaplněné lásce Cyrana de Bergerac k jeho sestřenici Madelaine Robinové, zvané Roxana?

Příběh, kde vede zápas krása fyzická s krásou ducha? Příběh, kde se šermuje kordy stejně briskně jako slovy? Jenže ono nejde jen o romantickou podívanou… za tím vším jsou nenaplněné životy hlavních protagonistů – Cyrana, Roxany a Kristiána.

Život není sladký jako kremrole cukráře Ragueneaua, ale drsný, plný slzí a krve jako je bojiště v Arrasu.

Obsazení: Petr Halíček, Aleš Petráš, Petr Mikeska, Roman Teprt, Petr Prokeš, Ivo Theimer, Martin Hrubý, Petr Bucháček, Václav Šanda, Svatava Milková, Eva Reiterová, Nina Horáková, Pavel Nedvěd, Karel Vlček.

Žena za pultem – Divadlo Kalich Praha

Jiří Lábus a Oldřich Kaiser v komedii, která je tak šílená, že to možná jednou může být pravda!

Je volební víkend. Jiřina, prodavačka v malém koloniálu, věří, že to konečně dopadne a komunisté vyhrají. Již dlouho se učí, jak se řeknou čínsky rohlíky a vlašák, protože chce stačit čínským obchodníkům, kteří přijdou, až se rozjede obchod s východem. Číňané nezklamou, ti nejsou jako Rusové. Tentokrát to všechno vyjde a její syn Kája udělá hereckou kariéru, bude novým Vladimírem Brabcem. Hanka, která nakupuje u Jiřiny makrobiotickou stravu, se jí vysmívá. Komunisti nikdy nevyhrají a Jiřina je bláhová. Ale není náhodou naivní spíš Hanka, když věří, že s ní její stokilový muž Pepa drží dietu…?

Předprodej vstupenek bude, jak jsou diváci již zvyklí, probíhat opět ve dvou vlnách. Jedna polovina vstupenek bude k dispozici na on-line předprodeji na www.mfc-hlinsko.cz, a to 4. prosince od 14 hodin. Zarezervované vstupenky je nutné vyzvednout do následujícího čtvrtku 11. prosince do 12 hodin v TIC Hlinsko na Betlémě. Nevyzvednuté vstupenky budou vráceny zpátky do frontového předprodeje. Ten bude zahájen ve čtvrtek 11. prosince v 17 hodin ve foyer Multifunkčního centra.

MKK Hlinečan

Objekty

Multifunkční centrum